"First English steps for your child"

Az első olyan mozgásra, aktív tevékenységre késztető foglalkozás, amely angol nyelven ösztönzi a bébiket és az ovisokat a feladatok teljesítésére, játszásra, éneklésre. Tradicionális, angol nyelvű, vidám, pergő mondókák, dalok adják a "gymnastic" alaphangulatát, ezeknek a ritmusára zajlik a torna, mozgás, játék.  

  • A torna 40 perces, a gyerekek angol nyelvű irányítással tornáznak, mozognak, játszanak saját életkoruknak megfelelő módon. 
  • A foglalkozás első felében bemelegítéssel kezdünk (WARM UP!)
  • majd megtanulják a legfontosabb mozgással, hétköznapi élettel kapcsolatos kifejezéseket (Hello! Stand up! Sit down! Hands up! Touch the ground! Turn around! Try it! Goodbye!)
  • majd  előkerülnek a tradicionális angol dalok (pl: Head and shouldres, Five little monkeys, Hokey-Cokey, If you are happy, The Pawpaw Patch) 
  • A második részben élvezhetik a gyerkőcök a  speciális mozgásfejlesztő eszközöket (ejtőernyő, trambulin, alagút, fitt-ball labda, egyensúlyozó tölcsér, rácshinta, labdák, pad, hulla-hopp karika, színes babzsákok, érzékelő korongok, ugráló póniló, WESCO tornaszettek)  melyek a nagymozgások és az egyensúlyérzék fejlesztését szolgálják. Ezek a szerek elősegítik a saját mozgás érzékelését, a testséma elsajátítását, a szem-kéz és a szem-láb koordinációt. Használatuk során a tapintás-, érintés- és térérzékelés is nagymértékben fejlődik.

Foglalkozásunk célja, hogy ez az "első találkozás" az angol nyelvvel egy életre szólóan pozitív élményt adjon, és így a gyerekek számára a későbbiek során természetes legyen az idegen nyelvű kommunikáció.

 

Miért a mozgás:

  • A gyerekeknek szükségük van mozgásra. A gyerekek a testüket és teljes valójukat használják arra, hogy megmutassák egyéni értékeiket és tulajdonságaikat, bemutassák személyiségüket. A tornán használatos GYM-szett egyéb eszközökkel kombinálva számtalan lehetőség ad a gyerekeknek, mert lehetővé teszi számukra, hogy
  • teljes testüket használjuk a motorikus készségek fejlesztésében, felerősítsék mozdulataikat
  • kockázatot vállaljanak és megtanulják a vállalható kozkázatot, biztonságos körülmények között megismerjék saját korlátaikat
  • megismerjenek szokatlan mozgás formákat is.

A GYM-szett segítségével fejleszthetőek a pszichomotorikus készségek. Segítenek a gyerekeknek az önkifejezésben és bátorítják őket, látszani engedik: spontán viselkedésüket, természetességüket, az önmagukat való próbára tevés igényét, a mozgás igényét. A velük való játék segít a biztonságérzet, a figyelem, a kitartás, és a saját lehetőségeik magabiztos megismerésében.

A "Baby EnglishGym" - "First English steps for your child" és a "Kids EnglishGym" - „Let’s learn English through fun and games!”  hanganyaga, témái, szerepelnek az KANAGROO JUMPING  anyagában.

Az EGF tananyaga a Kölyökcentrum családi bölcsőde hálózat szerves részét  alkotja.

Korosztály: 1-6 éves

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatnak a foglalkozásokról.
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!