Játékos, dalos mozgásfejlesztő torna Tipegőknek

A Csiri-biri tornára olyan 1-3 év közötti járni tudó gyerkőcöket várunk, akik nem tudnak egy helyben ülni, és szívesen fedezik fel a kúszás, mászás, pörgés, forgás, gurulás, futkározás, hintázás, lóbálás, háton zötyögés, vagyis a térben való mozgás örömét.

A gyakorlatok végrehajtására dalokkal, mondókákkal vesszük rá a gyerkőcöket. Sok érdekes fejlesztő eszközzel színesítjük a mondókák világát, anyukák-gyerkőceik együtt tornáznak. A gyerekek élvezik anyukájuk közelségét, őt utánozva hajtják végre a gyakorlatokat.

A foglalkozások közkedvelt és elmaradhatatlan kelléke az ejtőernyő, melynek használatával a gyerekek közel kerülhetnek egymáshoz, közösen hajthatnak végre gyakorlatokat, valamint a szülők segítségével gurulhatnak, hintázhatnak benne.

További eszközeink:

WESCO szivacselemek, WESCO fejlesztő tornaszerek, trambulin, billenő rácshinta, alagút, egyensúlyozó tölcsér, libikóka, bóják, akadálypálya, babzsákok

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatnak a foglalkozásokról. 
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!

Helyszín: Jelenleg csak a bölcsiben

TÖRPEMUZSIKA

A kisgyermekek életében érzelmileg nagyon fontos szerepet töltenek be a mondókák, a gyerekdalok, melyek a dajkanyelv fontos részét is képezik..

A mondókák és énekes játékok során több terület egyidejű fejlesztésével a fiziológiai és pszichológiai folyamatok nagyban befolyásolhatók. Észrevétlenül fejlődik a kicsik anyanyelvi (szókincs és artikuláció); testi (légzés, mozgáskoordináció) képessége, az emlékezetük, a figyelemmegosztó képességük, a ritmusérzékük.

Igazi örömforrás a gyerekek számára a lovagoltató, vagy höcögtető közös játék a szülővel. Nem kell különös zenei képzettség vagy szép hang ahhoz, hogy a fiatal szülők is megtanulják ezeket a dalokat.

Törpemuzsika foglalkozásainkon örömmel adjuk át a baba-mama együttműködéshez szükséges dallamos énekeket, ritmusos mondókákat a hozzájuk tartozó mozgással. Ügyesedjünk,  mozogjunk együtt!

 

 

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatnak a foglalkozásokról.
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!

"First English steps for your child"

Az első olyan mozgásra, aktív tevékenységre késztető foglalkozás, amely angol nyelven ösztönzi a bébiket és az ovisokat a feladatok teljesítésére, játszásra, éneklésre. Tradicionális, angol nyelvű, vidám, pergő mondókák, dalok adják a "gymnastic" alaphangulatát, ezeknek a ritmusára zajlik a torna, mozgás, játék.  

 • A torna 40 perces, a gyerekek angol nyelvű irányítással tornáznak, mozognak, játszanak saját életkoruknak megfelelő módon. 
 • A foglalkozás első felében bemelegítéssel kezdünk (WARM UP!)
 • majd megtanulják a legfontosabb mozgással, hétköznapi élettel kapcsolatos kifejezéseket (Hello! Stand up! Sit down! Hands up! Touch the ground! Turn around! Try it! Goodbye!)
 • majd  előkerülnek a tradicionális angol dalok (pl: Head and shouldres, Five little monkeys, Hokey-Cokey, If you are happy, The Pawpaw Patch) 
 • A második részben élvezhetik a gyerkőcök a  speciális mozgásfejlesztő eszközöket (ejtőernyő, trambulin, alagút, fitt-ball labda, egyensúlyozó tölcsér, rácshinta, labdák, pad, hulla-hopp karika, színes babzsákok, érzékelő korongok, ugráló póniló, WESCO tornaszettek)  melyek a nagymozgások és az egyensúlyérzék fejlesztését szolgálják. Ezek a szerek elősegítik a saját mozgás érzékelését, a testséma elsajátítását, a szem-kéz és a szem-láb koordinációt. Használatuk során a tapintás-, érintés- és térérzékelés is nagymértékben fejlődik.

Foglalkozásunk célja, hogy ez az "első találkozás" az angol nyelvvel egy életre szólóan pozitív élményt adjon, és így a gyerekek számára a későbbiek során természetes legyen az idegen nyelvű kommunikáció.

 

Miért a mozgás:

 • A gyerekeknek szükségük van mozgásra. A gyerekek a testüket és teljes valójukat használják arra, hogy megmutassák egyéni értékeiket és tulajdonságaikat, bemutassák személyiségüket. A tornán használatos GYM-szett egyéb eszközökkel kombinálva számtalan lehetőség ad a gyerekeknek, mert lehetővé teszi számukra, hogy
 • teljes testüket használjuk a motorikus készségek fejlesztésében, felerősítsék mozdulataikat
 • kockázatot vállaljanak és megtanulják a vállalható kozkázatot, biztonságos körülmények között megismerjék saját korlátaikat
 • megismerjenek szokatlan mozgás formákat is.

A GYM-szett segítségével fejleszthetőek a pszichomotorikus készségek. Segítenek a gyerekeknek az önkifejezésben és bátorítják őket, látszani engedik: spontán viselkedésüket, természetességüket, az önmagukat való próbára tevés igényét, a mozgás igényét. A velük való játék segít a biztonságérzet, a figyelem, a kitartás, és a saját lehetőségeik magabiztos megismerésében.

A "Baby EnglishGym" - "First English steps for your child" és a "Kids EnglishGym" - „Let’s learn English through fun and games!”  hanganyaga, témái, szerepelnek az KANAGROO JUMPING  anyagában.

Az EGF tananyaga a Tappancs Minibölcsi szerves részét  alkotja.

Korosztály: 1-6 éves

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatnak a foglalkozásokról.
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!

Tehetséggondozás, megelőzés, és képességfejlesztés az ÉSZ-KUCKÓ-ban

ÉSZ-KUCKÓ  1-4 éveseknek heti foglalkozásokkal:

Készüljünk az óvodára, a közösségi életre!

 • Játszva tanulunk- és tanulva játszunk
 • Ügyességet, logikus gondolkodást, kreativitást tanulunk

Ész-edzőtábor 4-7 éveseknek

Fejezzük be az óvodát, iskolát, de ne felejtsük el!

 • Tanulásra felkészítő foglalkozás iskolába készülő kisdiákoknak, kisiskolásoknak
 • Nincs teljesítménykényszer
 • Megrázkódtatás nélküli óvoda- iskola átmenet

 

Árak

ÚJ! NATHAN, WESCO eszközökkel bővült játékparkunk. Izgalmas és ritka "kincsnek" számító fejlesztőeszközökkel igyekszünk a lehető leghatékonyabban együtt játszani gyermekével. A látványos fejlődés egyik kulcsa a lebilincselő játékeszköz. 

2014 szeptembertől:

A foglalkozások folyamatosan indulnak, heti rendszerességgel a sikerélményt és a fejlődést adják gyermekének.

Minden alkalommal részletes pedagógiai beszámolót adunk és további segítséget a gyakorláshoz.

A havi díj egységesen 22.000.-Ft/4 alkalom, mely 6 hét alatt járható le.

A negyedéves kedvezmény : 60.000.-Ft, mely 12 alkalom 4 hónap alatt járható le.

Féléves kedvezményes díj: 108.000.-Ft/24 alkalom, mely 7 hónap alatt járható le.

A 0-4 éves korú gyermekeket izgalmas, játékos foglalkozás várja, benne közösséghez szoktatás, nagymozgás, finommotorika erősítése, egyéni képességek figyelembe vételével Savanyó Edina gyógypedagógus és Ayres terapeuta vezetésével.

Iskolába készülő gyerekeknek, kisiskolásoknak Rumi Barbara diplomás pedagógus, fejlesztő-, és gyógypedagógus tartja a foglalkozásokat.

Állapotfelmérés: 6.000.-Ft

Iskolába készülő gyermek felmérése: 7.000.-Ft

 

Hogy történik a fejlesztés?

Egy speciális teszt (állapotfelmérés: Pedagógusaink elbeszélgetnek a szülővel a gyermek addigi fejlődéséről a magzati léttől kezdődően, és megnézik, hogy a gyermek az életkorához viszonyítva miként teljesít (anamnézis felvétele) segítségével felmérjük, melyek azok a területek, amelyek az átlaghoz képest fejletlenebbek, vagy éppen fejlettebbek. Ennek segítségével állítjuk össze az egyes foglalkozások menetét, mit kell fejleszteni, mit kell szinten tartani. Mivel a sikerélmény is nagyon fontos, ezért az átlagosnál fejlettebb területekről is kap feladatot a gyerek.

Ezután pedagógiai tesztekkel felmérjük jelenlegi állapotát az öt részterületre nézve (exploráció). 

A gyermek életének feltérképezése során feltárjuk, hogy az addigi fejlődés rendben haladt-e, melyik terület szorul fejlesztésre. 

Milyen problémák esetén várjuk jelentkezését?

 • gyermekének mozgásos, érzékeléses és észleléses, gondolkodás és emlékezet, esetleg kommunikációs problémája van
 • családja, barátai, szomszédai kétséget ébresztenek Önben valamelyik terület fejlődésével kapcsolatban
 • nevelési könyvek, tanácsadók szerint valami elmaradás figyelhető meg a gyermek korához képest
 • gyermeke mozgása nem kiegyensúlyozott
 • hallása, beszéde nem megfelelő
 • túlságosan visszahúzódó, bizonytalan, vagy éppen ellenkezőleg, agresszív a viselkedése
 • bármilyen esetben, ha Önben, környezetében kétségek merülnek fel
 • szakemberek, orvosok javasolják a képességfejlesztést

 

A foglalkozások felépítése

Korai gyermekkorban mozgásterápiával lehet legjobban fejleszteni a különféle részterületeket, és a foglalkozások felépítése is a célnak megfelelően alakul.

A vesztibuláris (egyensúly) érzékelés fejlesztésével kezdjük a foglalkozásokat. Különféle eszközökkel - írisz tölcsér, hinta, forgó hinta - ingerlik ezt az érzékszervet. A gyerekek számára jó móka rugózni egy nagy labdán, de ki gondolná, hogy ez felgyorsítja az agyműködést.

A mozgásfejlesztés általában valamilyen akadálypálya segítségével történik. Ebben lehet kúszás, mászás, lépegetés. A lényeg az, hogy minél többféle mozgás legyen benne.

Az értelmi fejlesztés is valamilyen tevékenységgel történik. Az érzékszerveket fejlesztjük az adott életkornak megfelelő feladatokkal. Érdekes feladat, a CD-ről lejátszott hangok, zörejek párosítása képekkel. A tapintás, szaglás fejlesztésére anyag- és illatminták állnak rendelkezésre.

Logikai feladatokat is kapnak a gyerekek. A sorrend, forma, szín felismerését gyakorolják. Megtanulnak egymáshoz viszonyítani különféle dolgokat, irányokat, nagyságokat, sorrendeket. Képek segítségével fejlesztjük a memóriát. Térben tájékozódnak,  időrendben mesélnek el kis történeteket a kicsik. Szinte észrevétlenül bővül szókincsük is.

A finom mozgás fejlesztésére ujjtornát végeznek, kreatív foglalkozást tervezünk, festést, gyurmázást.

A szülők szerepe
A szülőket is megtanítjuk, hogy az egyes tevékenységeknek mi az értelme, haszna. A kúszás, a nagy felülettel való érintkezés segít az énkép megtapasztalásában, a térirányok megismerésében. A legtöbben nem is gondolnánk, milyen fontos lesz ez később az írástanulásnál abban, hogy a B betű hasa jobbra álljon.

Korrekció
Sokszor találkoznak a fejlesztő pedagógusok olyan kisgyerekkel, akinél egy-egy mozgásforma valamiért kimaradt. Mivel minden mozgásformának megvan a megfelelő agyi területe, amit fejleszt, ezért ezeket a kiesett tevékenységeket be kell pótolni. Találkoztunk már például a mászás kimaradásával, mert a szülők, testvérek pusztán szeretetből túl sokat tartották kézben a kisbabát. Kiválóan pótolható a mászás kúszópad segítségével.

Csoportterápia
A foglalkozásokat általában kislétszámú csoportokban tartjuk. A tapasztalatok szerint ez nagyon eredményes forma. Alkalmazkodásra, türelemre tanít, a gyerekek egymást motiválják, egymást utánozzák. Mindig élmény a játék, nincs két egyforma foglalkozás

Korosztály
Már három hónapos kortól lehet idehozni a gyerekeket! A picik is gyakorolnak! Fordulást, a fej felemelését, az egyensúlyérzékelést is fejlesztjük, mégpedig plédbe csavarva hintáztatjuk a kisbabát. 

Megelőzés
A megelőzésre, a harmonikus fejlesztésre nagy hangsúlyt fektetünk. 

A szülőket partnernek tekintjük ezért folyamatosan tájékoztatjuk őket arról, mit, miért csinálunk, esetleg otthon mit lehetne gyakorolni.

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatnak a foglalkozásokról. 
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!

Helyszín: jelenleg csak a bölcsiben

Minden csütörtök délelőtt csiribiri torna művészpalánta alkotó foglalkozás. Festés falra, papírra, cserépre festékálló ruhában, palettával a kezükben; ragasztás, vágás, gyurmázás.

 

Az alábbi galériában egy kis ízelítőt láthatunk a foglalkozásokból.
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!